Lentus Audio

RIP Koert

Reviews

___________________________________
November 2019 – Vorige week samen met mijn vrouw wat langer geluisterd in de nieuwe luisterruimte van Lentus Audio. Ik ben een muziek liefhebber en luister graag naar mijn CD speler maar dit is niet te vergelijken met de muziek bij Theo. Zo mooi en zuiver en rustgevend. Het is voor mij echt genieten om hier naar te luisteren. Echt ontroerend het raakt je ziel!

Wim en Dinie van Beek
___________________________________
Februari 2014 – Het was al met al een zeer aangename luistersessie, die op mij een een meer dan goede indruk heeft achtergelaten. Ik vergeet bijna te vermelden dat we afsloten met het nummer Amused To Death van de gelijknamige cd van Roger Waters. Het verhaal wat verteld wordt door de oorlogsveteraan aan het einde van dit geweldige nummer, moet ik woordelijk kunnen verstaan om tot een goed oordeel te komen qua weergave en dit was een feit! Lentus Audio heeft met de Solo’s niet alleen een prachtig ontwerp gemaakt, maar ook nog eens een luidspreker die heel erg goed naar zich laat luisteren. Luistermoe zul je van deze mooie stukjes vakwerk niet worden. En deze Solo’s zouden in mijn huiskamer zeker niet misstaan… om daar hun kunstjes te mogen vertonen! Want dat kunnen ze zeker.

Richard
___________________________________

 

Review Solo doorAlpha-Audio
___________________________________

Review Duo I doorAlpha-Audio
___________________________________

Review Duo II doorAlpha-Audio
___________________________________
De Solo weet een prachtige balans te vinden tussen neutraliteit en karakter. Wat met name opvalt is dat de luidspreker een prachtig fundament weet neer te zetten en dat er – ondanks de uitzonderlijke detailproductie – nooit luistermoeheid optreed.
___________________________________
Hoewel het een zeer concurrerende prijsklasse is, kennen we bijna geen luidspreker die muzikaal gezien de strijd aan kan gaan met deze creatie.
___________________________________
Direct na de eerste tonen valt me de souplesse en het lineaire gedrag op dat simpelweg ongekend is in deze klasse. Uiteraard rijst dan de vraag: hoe doet deze Solo dat? Het antwoord op deze vraag: geen filter, slechts één unit en een dijk van een ontwerp. Prachtig, zeldzaam … zeldzaam mooi. Solo aan de top, deze Lentus Audio.
___________________________________
Vervolgens ben ik naar een andere set gegaan. Weer vM apparaten natuurlijk maar met de eerder genoemde vreemde eend in de bijt. Dit klonk weer heel anders. Heerlijk levendig in eerste instantie maar al snel vielen mij een aantal dingen op. Het leuke van zo’n fabrieksbezoek is dat het toeval wil dat de ontwikkelaar van deze juweeltjes in de zaal zit en blijkt benaderbaar en gevoelig voor opbouwende kritiek. De kritiek is niet alleen op de speakers maar vooral ook hier weer een moeilijke akoestische ruimte die zich niet gemakkelijk laat temmen. De afwerking van deze speaker is fenomenaal, echt geweldige hoogglans gespoten zwarte pianolak. Het is een speaker met maar 1 breedbandertje en het is verbazend dat er zo veel geluid uit zo iets kleins kan komen. Niet dat het een kleine verschijning is, want het is een behoorlijke zuil maar zeker niet te groot. Het WAF-gehalte is van grote hoogte en ik denk dat mijn vrouw hier erg blij me zou zijn, ondanks dat het een behoorlijk formaat is. De afwerking speelt hier natuurlijk ook een grote rol. Dit is een prestatie van formaat want dit is een steeds belangrijker criterium in audioland. Deze breedbanders blijken van het Nederlandse merk Lentus Audio wat voor mij een nieuwe naam is in audioland, maar voor sommigen misschien niet. Na wat aanpassingen aan de afstemming van de poort en plaatsing blijkt de verandering van de poort niet meer nodig en komt de set tot leven. Dit is voor mij de winnaar van de avond. De onberispelijke vM apparatuur welke deze speakers van Lentus Audio onhoorbaar en ongemerkt weten te laten schitteren. Heerlijk, wat is het toch een mooie hobby!
___________________________________
April 2008 – Na enige rust ga ik terug richting grot en luister naar Blazeum.  Het is nauwelijks te omschrijven wat de ervaring is.  Ik weet waar ik naar luister, maar ook overvalt mij de verbazing hoe deze muziek ten gehore gebracht wordt.  Mijn geest is niet instaat het te verwoorden.  Morgen naar ik hoop een nieuwe dag met nieuwe kansen.
Hififreak
___________________________________