Lentus Audio

RIP Koert

Solo Vintage

Solo

De naam Solo is gekozen omdat één enkele unit verantwoordelijk is voor het volledige frequentiebereik. In de Solo wordt één van de beste breedband-units toegepast. Deze unit wordt door Lentus Audio aangepast zodat deze optimaal kan “ademen” en er aan de achterzijde in de kast minder werveling van de lucht ontstaat.

De Solo is opgebouwd met een nauwkeurig afgestemde Wheems-pijp constructie om de relatief kleine unit diep door te laten lopen. En dat zonder veel db’s te verliezen! De poort is niet zichtbaar, maar wie goed zoekt, vindt deze in de voet van de Solo.

De Solo heeft geen scheidingsfilter maar slechts een correctienetwerk welke nodig is om de breedband unit optimaal te laten presteren. Hierdoor worden problemen in het tijddomein voorkomen, waardoor een ongekend lineair en open beeld wordt neergezet. Degenen die nog nooit een goed ontworpen breedband systeem beluisterd heeft zou dat zeker eens moeten doen!

Het geheel ontbreken van faseverschuivingen (looptijd verschillen) resulteert in een bijzonder natuurlijke weergave, waardoor er geen enkele vorm van luistermoeheid ontstaat.

Het karakter van de Solo laat zich het best omschrijven als gemakkelijk (layed-back), neutraal en open. Het belangrijke middengebied is te vergelijken met dat van een elektrostatische luidspreker. In combinatie met goede elektronica wordt een ongekend niveau bereikt, waarbij ook op lage volumes voldoende laagdruk blijft wat deze Solo een unieke luidspreker maakt.

De specificaties van de Solo Vintage …