Lentus Audio

RIP Koert

Solo TSoW

De Solo TSoW is een luidspreker die we samen met Arjen Kiers van de The Spirit of Wood produceren. Arjen is een “kunstenaar” op gebied van hout en houtbewerking en we zijn uiteraard erg blij met onze samenwerking. Elke set is een uniek product en kan eventueel worden voorzien van je eigen handtekening gegraveerd in het typeplaatje of middels lasertechniek gebrandmerkt in het hout van de kast!

De naam Solo is gekozen omdat één enkele unit verantwoordelijk is voor het volledige frequentiebereik. TSoW staat voor The Sound of Wood omdat de kast is opgebouwd uit massieve houtsoorten. In de Solo TSoW wordt één van de beste breedband-units toegepast.

De Solo TSoW is opgebouwd met een nauwkeurig afgestemde DBR constructie om de relatief kleine unit diep door te laten lopen. En dat zonder veel db’s te verliezen! De poort is niet zichtbaar, maar wie goed zoekt, vindt deze in de voet van de kast.

De Solo TSoW heeft geen scheidingsfilter maar slechts een correctienetwerk welke nodig is om de breedband unit optimaal te laten presteren. Hierdoor worden problemen in het tijddomein voorkomen, waardoor een ongekend lineair en open beeld wordt neergezet. Degenen die nog nooit een goed ontworpen breedband systeem beluisterd heeft zou dat zeker eens moeten doen!

Het geheel ontbreken van faseverschuivingen (looptijd verschillen) resulteert in een bijzonder natuurlijke weergave, waardoor er geen enkele vorm van luistermoeheid ontstaat.

Het karakter van de Solo TSoW laat zich het best omschrijven als gemakkelijk (layed-back), neutraal en open. Het belangrijke middengebied is te vergelijken met dat van een elektrostatische luidspreker. In combinatie met goede elektronica wordt een ongekend niveau bereikt, waarbij ook op lage volumes voldoende laagdruk blijft wat deze Solo een unieke luidspreker maakt!

De specificaties van de Solo TSoW …